ryby-prazma

Chobotničky

Malé chobotničky jsou rychlejší na přípravu než velká chobotnice. Servírují se většinou celé a jsou zpestřením každého vaření nebo grilování. Jsou to mořské jednohubky hodící se do salátů, ale i jako samostatný chod s grilovanou zeleninou.

V naší nabídce máme chobotničky o velikosti cca 3-6ks/ kg dle

CENA: od 429,- / kg

objednat


 

Chobotničky s bramborovou kaší

 

Ingredience:

  • 1 kg chobotniček
  • 3 dcl olivového oleje
  • 3 velké cibule
  • 2 dcl kvalitního červeného vína
  • 1 petržel

  • 6 stroužků česneku
  • 2 dkg vegety
  • 1 dkg oregana
  • 8 snítek rozmarýnu
  • 4 bobkové listy
  • Sůl
 

Postup přípravy:

Chobotničky uvaříme na měkko a necháme v celku. Cibuli nakrájíme a osmažíme na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme chobotničky, rychle orestujeme a malinko podlijeme vodou. Když se voda odpaří, přilijeme červené víno, osolíme a přidáme všechno koření. Podusíme pět až sedm minut a podáváme s klasicky připravenou bramborovou kaší.

Přihlašte se k odběru newsletteru, ať víte o novinkách a akcích!