Slider – Blog

Z ČERSTVÝCH RYB & PLODŮ
VYNIKAJÍCÍ RECEPTY
  • Úvod
  • Dotazy
  • Fritované kalamáry s římským salátem a francouzským dresinkem

Fritované kalamáry s římským salátem a francouzským dresinkem

Ingredience pro 4 osoby:

  • 500 g kalamár
  • 100 g hladké mouky
  • 300 g olivového oleje na smažení
  • 1 ks římský salát
  • 100 g panenského olivového oleje

  • 2 kávové lžičky francouzské hořčice
  • 100 g kvalitního vinného octa
  • Drcený černý pepř
  • Sůl

Postup přípravy

Nejprve si omyjeme římský salát, který osušíme a nakrájíme na širší pruhy. Rozšleháme olivový olej s francouzskou hořčicí a vinným octem a dochutíme na hrubo rozdrceným čerstvým pepřem. Omytý, osušený a nakrájený římský salát lehce promícháme s připraveným francouzským dresinkem a dáme do chladničky tak na 20 minut.

Nyní si připravíme malé kalamáry, vyjmeme z tělíčka vnitřnosti i s chapadélky které odkrojíme a vyčištěná na proužky nakrájená tělíčka kalamár spolu s chapadélky lehce „prohodíme“ v hladké mouce / nejlépe přes sítko abychom odstranili přebytečnou hladkou mouku / a krátce zprudka osmažíme v rozpáleném olivovém oleji. Osolíme a horké chaoticky položíme na vychlazený římský salát přímo na jednotlivé talíře a okamžitě servírujeme.

Na hlavní jídlo použijeme cca 300 g kalamár, jako teplý předkrm postačí cca 120 g kalamár.