ryby-uhor

Úhoř mořský

Úhoř mořský je dravá ryba s charakteristickým hadovitě protáhlým tělem bez šupin. Dorůstá do délky až 1,5 metru. Má velice jemné ale hodně tučné maso. Ideální je uzený, marinovaný, grilovaný nebo pečený.

V naší nabídce máme velikosti: 1 000 – 3 000 g

CENA: od 269,- / kg

objednat


 

Pečený úhoř s citronovou šťávou a strouhankou

 

Ingredience:

  • Úhoř
  • Sůl
  • Citrónová šťáva
  • Strouhanka
  • Máslo
 

Postup přípravy:

Úhoře nakrájíme na 6 – 10 cm dlouhé kousky, které osolíme a vložíme do zapékací mísy vymazané máslem. Rybu pokapeme citronovou šťávou, zasypeme strouhankou, mírně ji podlijeme vodou a asi 15 minut ji zakrytou pečeme ve vyhřáté troubě. Poté teplotu zmírníme, rybu odkryjeme a dalších 10 minut ji pečeme. Úhoře můžeme servírovat s pečenými brambory a zeleninovým salátem nebo s bramborovou kaší.