Slider – Blog

Z ČERSTVÝCH RYB & PLODŮ
VYNIKAJÍCÍ RECEPTY

Černé rizoto ze sépie

Ingredience pro 4 osoby:

  • 350 g kvalitní rizotové rýže
  • 500 g čerstvé chlazené sépie
  • 1 ks cibule
  • 2 stroužky kvalitního českého česneku
  • 1 dl bílého suchého moravského vína
  • 1 dl kvalitního panenského olivového oleje
  • Čerstvá petrželová nať
  • Mletý pepř
  • Sůl
  • Strouhaný parmazán

Postup přípravy

Připravíme si sépie, které jsme zakoupili celé, stáhneme z nich kůžičku, odstraníme hlavu, vnitřnosti a sépiovou kost. Velmi opatrně vyjmeme váček s barvivem. Očištěná chapadla a tělíčko pak omyjeme a nakrájíme na kousky.

Připravenou zeleninu nasekáme najemno. Na pánvi začneme restovat na olivovém oleji cibulku a mezitím spaříme a propláchneme rýži. Do zpěněné cibulky vmícháme nakrájené sépie a jemně osmahneme. Poté vmícháme nasekaný česnek a rýži. Přelijeme barvivem z váčku a vínem. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vodou.

Nakonec vše posypeme sekanou petrželkou a parmazánem.