Slider – Blog

Z ČERSTVÝCH RYB & PLODŮ
VYNIKAJÍCÍ RECEPTY

Chobotnice s bramborovou kaší (2 osoby)

Ingredience:

  • 1 kg chobotnice
  • 3 dcl olivového oleje
  • 3 velké cibule
  • 2 dcl kvalitního červeného vína
  • 1 petržel

  • 6 stroužků česneku
  • 2 dkg vegety
  • 1 dkg oregana
  • 8 snítek rozmarýnu
  • 4 bobkové listy
  • Sůl
  • Postup přípravy:

    Chobotnici uvaříme na měkko a potom ji nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme a osmažíme na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme kousky chobotnice, rychle orestujeme a malinko podlijeme vodou. Když se voda odpaří, přilijeme červené víno, osolíme a přidáme všechno koření. Podusíme pět až sedm minut a podáváme s klasicky připravenou bramborovou kaší.