Makrela
Makrela obecná je dravá ryba. Její maso má výraznou chuť, je tučnější a proto se hodí zvláště pro uzení, rožnění a pečení. Velmi dobrá je také připravovaná na grilu s bylinkovým máslem a citronem. Ve srovnání s ostatními rybami je její maso syté.
V naší nabídce máme velikosti: 200 – 300gr, 300 – 500gr
CENA: od 300,- /kg
Makrela po řecku
Ingredience:
- 4 makrely
- Citrón
- Olivový olej
- Cibule
- Loupaná rajčata 400 g
- Sůl
- Olivy
- 1-2 dl červeného suchého vína
Postup přípravy
Čerstvé makrely osušíme, okyselíme citronem a osolíme. Na povrchu 3-4x nařízneme, poté opékáme z obou stran na oleji. Na jiné pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata, olivy, přilijeme víno, podusíme, můžeme malinko osladit podle chuti. Vložíme opečené makrely a ještě společně dusíme asi 7 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.