ryby-makrela

Makrela

Makrela obecná je dravá ryba. Její maso má výraznou chuť, je tučnější a proto se hodí zvláště pro uzení, rožnění a pečení. Velmi dobrá je také připravovaná na grilu s bylinkovým máslem a citronem. Ve srovnání s ostatními rybami je její maso syté.

V naší nabídce máme velikosti: 200 – 300gr, 300 – 500gr

CENA: od 300,- /kg

objednat


 

Makrela po řecku

 

Ingredience:

  • 4 makrely
  • Citrón
  • Olivový olej
  • Cibule
  • Loupaná rajčata 400 g

  • Sůl
  • Olivy
  • 1-2 dl červeného suchého vína
 

Postup přípravy

Čerstvé makrely osušíme, okyselíme citronem a osolíme. Na povrchu 3-4x nařízneme, poté opékáme z obou stran na oleji. Na jiné pánvi osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme rajčata, olivy, přilijeme víno, podusíme, můžeme malinko osladit podle chuti. Vložíme opečené makrely a ještě společně dusíme asi 7 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.

Přihlašte se k odběru newsletteru, ať víte o novinkách a akcích!