Pražma
Pražma neboli Doráda je menší mořská ryba. Má bílé pevné maso s malými kostičkami. Loví se ve Středozemním moři. Je to dietní a šťavnatá ryba vhodná především na grilování, pečení, smažení a dušení. Pro toto maso se nehodí dlouhá tepelná příprava. Především dlouhým vařením se hodně vysušuje a ztrácí svou chuť.
Kambala
Kambala velká patří do stejné skupiny ryb jako platýs nebo mořský vlk. Je jednou z nejchutnějších mořských, a platýsovitých ryb vůbec. Má bílé, velmi jemné a šťavnaté maso. Dá se připravit na řadu způsobů. Pro dochucování je vhodné zvolit jemnější dochucovadla jako bílý pepř, citrón, bylinky a bílé víno.
Makrela
Makrela obecná je dravá ryba. Její maso má výraznou chuť, je tučnější a proto se hodí zvláště pro uzení, rožnění a pečení. Velmi dobrá je také připravovaná na grilu s bylinkovým máslem a citronem. Ve srovnání s ostatními rybami je její maso syté.
Mořský ďas
Ďas mořský (Lophius piscatorius) je dravá ryba, která žije především na dně. Mořský ďas je specialita mezi rybami, maso je velmi delikátní. Z kulinářského hlediska jde o velmi vhodnou rybu, protože kromě páteře prakticky nemá kosti. Má velmi jemné a pevné maso, které se hodí k dušení a smažení.
Mořský vlk
Velmi dobrou rybou je mořčák chutný, kterému kdoví proč ve všech obchodech i restauracích říkají mořský vlk. Má bílé, velmi jemné a aromatické maso, obsahuje jen malé množství kostí.
Slávky
Slávky jedlé mají jemné a lahodné maso. Mohou se jíst jak syrové, tak tepelně upravované. Výborně se hodí do salátu nebo polévek. Obsahují minerální soli, železo, vitamíny A, B, C, D a bílkoviny. Před vařením musí být slávky pevně uzavřené, následnou tepelnou úpravou se rozevřou.
Krevety
Krevety mají velmi jemné a chutné maso a širokou škálu použití. Jsou výborné grilované, hodí se na opékání, do salátů a pomazánek. Lze je dochutit pouze citronem a česnekem, ale snesou i výraznější dokořenění, např. kari. Krevety doporučujeme ihned po koupi krátce povařit, prodloužíte tím jejich životnost.
Chobotnice
Chobotnice má tužší netučné maso, které je třeba před tepelnou úpravou naklepat. Větší chobotnice doporučujeme nejdříve uvařit. Dále ji pak můžeme grilovat nebo opékat, menší chobotničky lze použít do salátů.
Kalamáry
Kalamáry mají protáhlé štíhlé tělo se dvěma ploutvemi a deset chapadel. Jejich maso je bílé, tuhé a nasládlé. Výborné jsou na proužky nakrájené, obalené v mouce a osmažené kalamáří “chipsy”, které se skvěle hodí na vaši párty.
Sépie
Mají výraznější a plnější chuť jako kalamáry, ale jemnější než chobotnice, patří k desetiramenným hlavonožcům. Dosahuje délky až 30 cm. Sépie obecná patří k desetiramenným hlavonožcům. Dosahuje délky až 30 cm.
Sardinky
Sardinky se hodí skvěle k salátům nebo jako doplněk k rybám, chobotnici atd. Ale hlavně jsou snadné na přípravu, jen je omyjete a začnete vařit nebo grilovat. Říkáme jim mořské chipsy:) Někdo je jí celé, někdo vynechává hlavu a ocas, zaleží na Vás.
Mořské řasy
Mořské řasy jsou jednou z nejstarších potravin lidstva všech dob, jsou vlastně jakousi mořskou zeleninou plnou lehce stravitelných bílkovin a sacharidů. Passepierre sice rostou u moře a ne v moři, ale také jsou výborný doplněk do salátů.
Platýs
Maso platýse obecného obsahuje větší množství tuku a je bohaté na omega-3 nenasycené mastné kyseliny. Je velmi ceněno pro znamenitou chuť. Podobně jako u jiných bělomasých ryb není vhodné přebít jemnou chuť masa výrazným kořením.
objednat
Treska
Treska má bílé pevné, jemné a šťavnaté maso. Je libovější než maso jiných ryb tohoto druhu a nemá mnoho kostí. Skvěle voní a chutná. Jelikož je toto maso chuťově méně výrazné, můžeme si zde dovolit výraznější dochucování nebo omáčky. Nabízíme i filetované maso.
objednat
Losos
Losos je nejvíce kupovaná ryba, skoro nemá kosti a maso má krásnou oranžovou barvu. Prodáváme jen filety a je tedy snadná na přípravu. Má více tuku než ostatní ryby a nejčastěji se připravuje na grilu. Ale není losos jako losos.
objednat
Hejk
Štikozubec obecný zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá ryba z čeledi štikozubcovitých, která žije v severovýchodním Atlantiku, Středozemním a Černém moři. Má chutné, málo tučné bílé maso, hodí se na pečení a má málo kostí.
objednat
Halibut
Halibut má mírně aromatické maso s vysokým obsahem bílkovin a vyšším obsahem tuku než u platýze obecného. Hodí se na různé druhy úpravy. Nedoporučujeme příliš kořenit, zaniklo by tím jeho charakteristické příjemné aroma. Skvělý je je dušený nebo vařený v páře.
objednat
Úhoř mořský
Úhoř mořský je dravá ryba s charakteristickým hadovitě protáhlým tělem bez šupin. Dorůstá do délky až 1,5 metru, ale našli se i jedinci s délkou 3 m s váhou kolem 65 kg. Má velice jemné ale hodně tučné maso. Ideální je uzený, marinovaný, grilovaný nebo pečený.
objednat
Poukaz
Stále ještě nemáte dárek pro své blízké? Věnujte vzpomínku na moře, věnujte gurmánsky zážitek, zážitek z přípravy čerstvé ryby… Darujte chutnou čerstvou a zdravou mořskou rybu nebo plody dle vlastního výběru. Poukázky je možno zaslat elektronicky nebo poštou. Při zaslání poštou od nás k voucheru obdržíte ještě malý dárek:)
Nákupní taška
Praktická a přitom stylová nákupní taška s dlouhými uchy přes rameno na každodenní nákupy, nebo na to, co zrovna potřebujete někam přenést… A že toho unese hodně:)
Rozměry tašky: 380 x 410 cm. Barva: natural. Materiál: 100% bavlna