Chobotničky
Malé chobotničky jsou rychlejší na přípravu než velká chobotnice. Servírují se většinou celé a jsou zpestřením každého vaření nebo grilování. Jsou to mořské jednohubky hodící se do salátů, ale i jako samostatný chod s grilovanou zeleninou.
V naší nabídce máme chobotničky o velikosti cca 3-6ks/ kg dle
CENA: od 429,- / kg
Chobotničky s bramborovou kaší
Ingredience:
- 1 kg chobotniček
- 3 dcl olivového oleje
- 3 velké cibule
- 2 dcl kvalitního červeného vína
- 1 petržel
- 6 stroužků česneku
- 2 dkg vegety
- 1 dkg oregana
- 8 snítek rozmarýnu
- 4 bobkové listy
- Sůl
Postup přípravy:
Chobotničky uvaříme na měkko a necháme v celku. Cibuli nakrájíme a osmažíme na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme chobotničky, rychle orestujeme a malinko podlijeme vodou. Když se voda odpaří, přilijeme červené víno, osolíme a přidáme všechno koření. Podusíme pět až sedm minut a podáváme s klasicky připravenou bramborovou kaší.