Kalamáry
Kalamáry mají protáhlé štíhlé tělo se dvěma ploutvemi a deset chapadel. Jejich maso je bílé, tuhé a nasládlé. Výborné jsou na proužky nakrájené, obalené v mouce a osmažené kalamáří „chipsy“, které se skvěle hodí na vaši párty.
V naší nabídce máme velikosti: 80 – 120gr, 200 – 300gr
CENA: od 429,- / kg
Plněné kalamáry
Ingredience:
- 300 g kalamár
- Česnek
- Petržel
- Šunka
- Strouhanka
- Olivový olej
- Pepř
- Sůl
- Bylinky dle chuti
Postup přípravy
Z tělíček kalamár vyjmeme střevo a malou tenkou plastickou páteř, odkrojíme před očima chapadélka, osušíme. Odstraněná chapadélka, která pak drobně nakrájíme spolu s česnekem, petrželkou, několika plátky šunky, smícháme vše se strouhankou a trochou olivového oleje, ochutíme bylinkami, pepřem a solí. Touto nádivkou plníme kalamáry. Dáme na pekáč péci do předtopené trouby asi na půl hodiny (na pár lžic oleje).
Přílohou může být dušená zelenina a čerstvý zeleninový salát.