ryby-prazma

Kalamáry

Kalamáry mají protáhlé štíhlé tělo se dvěma ploutvemi a deset chapadel. Jejich maso je bílé, tuhé a nasládlé. Výborné jsou na proužky nakrájené, obalené v mouce a osmažené kalamáří „chipsy“, které se skvěle hodí na vaši párty.

V naší nabídce máme velikosti: 80 – 120gr, 200 – 300gr

CENA: od 429,- / kg

objednat


 

Plněné kalamáry

 

Ingredience:

  • 300 g kalamár
  • Česnek
  • Petržel
  • Šunka
  • Strouhanka
  • Olivový olej
  • Pepř
  • Sůl
  • Bylinky dle chuti
 

Postup přípravy

Z tělíček kalamár vyjmeme střevo a malou tenkou plastickou páteř, odkrojíme před očima chapadélka, osušíme. Odstraněná chapadélka, která pak drobně nakrájíme spolu s česnekem, petrželkou, několika plátky šunky, smícháme vše se strouhankou a trochou olivového oleje, ochutíme bylinkami, pepřem a solí. Touto nádivkou plníme kalamáry. Dáme na pekáč péci do předtopené trouby asi na půl hodiny (na pár lžic oleje).

Přílohou může být dušená zelenina a čerstvý zeleninový salát.

Přihlašte se k odběru newsletteru, ať víte o novinkách a akcích!