ryby-prazma

Kambala

Kambala velká patří do stejné skupiny ryb jako platýs nebo mořský vlk. Je jednou z nejchutnějších mořských, a platýsovitých ryb vůbec. Má bílé, velmi jemné a šťavnaté maso. Dá se připravit na řadu způsobů. Pro dochucování je vhodné zvolit jemnější dochucovadla jako bílý pepř, citrón, bylinky a bílé víno.

V naší nabídce máme velikosti: 800 – 1000gr, 1000 – 2000gr, 2000 – 3000gr

CENA: od 499,- / kg

objednat


 

kambala s pomerančovou kůrou

 

Ingredience:

  • 1 kg kambaly
  • olej, kůra z pomeranče
  • lžíce másla
  • sůl, pepř, hladká mouka
  • plátky pomeranče

  • Olivový olej
 

Postup přípravy

Kambalu vykucháme, opláchneme, osušíme a posolíme. Opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu na něm z obou stran opečeme. Ve finále přidáme ještě lžíci másla, omytou nastrouhanou kůru z pomeranče a plátky nakrájeného pomeranče. Zlehka prohřejeme.

Přihlašte se k odběru newsletteru, ať víte o novinkách a akcích!