Kambala
Kambala velká patří do stejné skupiny ryb jako platýs nebo mořský vlk. Je jednou z nejchutnějších mořských, a platýsovitých ryb vůbec. Má bílé, velmi jemné a šťavnaté maso. Dá se připravit na řadu způsobů. Pro dochucování je vhodné zvolit jemnější dochucovadla jako bílý pepř, citrón, bylinky a bílé víno.
V naší nabídce máme velikosti: 800 – 1000gr, 1000 – 2000gr, 2000 – 3000gr
CENA: od 499,- / kg
kambala s pomerančovou kůrou
Ingredience:
- 1 kg kambaly
- olej, kůra z pomeranče
- lžíce másla
- sůl, pepř, hladká mouka
- plátky pomeranče
- Olivový olej
Postup přípravy
Kambalu vykucháme, opláchneme, osušíme a posolíme. Opepříme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu na něm z obou stran opečeme. Ve finále přidáme ještě lžíci másla, omytou nastrouhanou kůru z pomeranče a plátky nakrájeného pomeranče. Zlehka prohřejeme.