Krevety
Krevety mají velmi jemné a chutné maso a širokou škálu použití. Jsou výborné grilované, hodí se na opékání, do salátů a pomazánek. Lze je dochutit pouze citronem a česnekem, ale snesou i výraznější dokořenění, např. kari. Krevety doporučujeme ihned po koupi krátce povařit, prodloužíte tím jejich životnost.
V naší nabídce máme velikosti: 20 – 30ks, 30 – 40ks, 40 – 60ks / kg
CENA: od 479,- / kg
Krevety na buzaru
Ingredience:
- 500gr krevet
- olivový olej
- 2 cibule
- 6 rajčat
- petrželka
- česnek
- strouhanka
- 2dl bílého vína
Postup přípravy
Na olivovém oleji se lehce osmahne cibule, přidají nasekaná rajčata, petrželka a česnek a trocha strouhanky. To vše se krátce povaří, dodají se vyloupané a oprané krevety, zalijí bílým vínem a trochou vody (ne příliš, jen tolik, aby byla omáčka vidět, když se hrnec nahne), osolí a opepří. Vaří se pod poklicí 10 – 15 minut podle velikosti krevet, nemíchá se, pouze se hrnec protřese.
Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb a samozřejmě sklenka vychlazeného bílého vína.