ryby-das

Mořský ďas

Ďas mořský je dravá ryba, která žije především na dně. Mořský ďas je specialita mezi rybami, maso je velmi delikátní. Z kulinářského hlediska jde o velmi vhodnou rybu, protože kromě páteře prakticky nemá kosti. Má velmi jemné a pevné maso, které se hodí k dušení a smažení.

V naší nabídce máme velikosti: 1000 – 2000gr, 2000 – 4000gr

CENA: od 599,- /kg

objednat


 

Mořský ďas po francouzsku

 

Ingredience:

  • 1 kilogram mořského ďasa
  • 100 gramů másla
  • 200 gramů cibule
  • Strouhanka
  • 1/2 skleničky suchého bílého vína

  • Sůl
  • Pepř
  • Zelená petrželka
 

Postup přípravy

Pekáč vymažeme máslem, položíme plátky cibule, na ní osoleného a opepřeného vykuchaného čerstvého ďasa bez hlavy, hustě zasypeme strouhankou a zalijeme suchým vínem. Dáme péci přibližně na půl hodiny, během pečení trochu podléváme šťávou. Na talíři ďasa posypeme petrželkou a podáváme například s hranolky a salátem.

Přihlašte se k odběru newsletteru, ať víte o novinkách a akcích!