Mořský ďas
Ďas mořský je dravá ryba, která žije především na dně. Mořský ďas je specialita mezi rybami, maso je velmi delikátní. Z kulinářského hlediska jde o velmi vhodnou rybu, protože kromě páteře prakticky nemá kosti. Má velmi jemné a pevné maso, které se hodí k dušení a smažení.
V naší nabídce máme velikosti: 1000 – 2000gr, 2000 – 4000gr
CENA: od 599,- /kg
Mořský ďas po francouzsku
Ingredience:
- 1 kilogram mořského ďasa
- 100 gramů másla
- 200 gramů cibule
- Strouhanka
- 1/2 skleničky suchého bílého vína
- Sůl
- Pepř
- Zelená petrželka
Postup přípravy
Pekáč vymažeme máslem, položíme plátky cibule, na ní osoleného a opepřeného vykuchaného čerstvého ďasa bez hlavy, hustě zasypeme strouhankou a zalijeme suchým vínem. Dáme péci přibližně na půl hodiny, během pečení trochu podléváme šťávou. Na talíři ďasa posypeme petrželkou a podáváme například s hranolky a salátem.