Slávky
Slávky jedlé mají jemné a lahodné maso. Mohou se jíst jak syrové, tak tepelně upravované. Výborně se hodí do salátu nebo polévek. Obsahují minerální soli, železo, vitamíny A, B, C, D a bílkoviny. Před vařením musí být slávky pevně uzavřené, následnou tepelnou úpravou se rozevřou.
Slávky nabízíme od 1kg.
CENA: od 229,- /kg
Slávky na víně
Ingredience:
- 500g slávek
- 2ks cibule
- 1dl bílého suchého moravského vína
- 1dl kvalitního panenského olivového oleje
petrželka
Postup přípravy
Na olivovém oleji se lehce osmahne cibule, přidají se očištěné slávky – otevřené vyhodíme, podlijeme vínem, přidáme petrželku. Smažíme – dusíme dokud se slávky neotevřou. Promícháme, aby se olej, cibulka a petrželka více dostaly dovnitř slávek. Neotevřené vyhodíme. Jako hlavní jídlo, např. k těstovinám, použijeme cca 500 g slávek. Jako teplý předkrm postačí cca 250 g slávek.