Hejk
Štikozubec obecný zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá ryba z čeledi štikozubcovitých, která žije v severovýchodním Atlantiku, Středozemním a Černém moři. Má chutné, málo tučné bílé maso, hodí se na pečení a má málo kostí.
V naší nabídce máme velikosti: 500 – 1000gr, 1000 – 2000gr
CENA: od 429,- / kg
Dušený hejk
Ingredience:
- 500 g filetu z hejka
- 1ks pórku, svazek kopru
- lžice citronové šťávy
- lžíce másla, zeleninový vývar
- sůl, citrón
Postup přípravy
Filet z hejka pokapejte citronovou šťávou, posypte pepřem a solí. Nechte v chladu 1 hodinu. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte očištěný na kolečka nakrájený pórek a duste 5 minut.
Zalijte vývarem, přidejte porce ryby, přikryjte a duste 15 minut. Podávejte např. se zelným salátem a plátkem citrónu.
Filet z hejka pokapejte citronovou šťávou, posypte pepřem a solí. Nechte v chladu 1 hodinu. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte očištěný na kolečka nakrájený pórek a duste 5 minut.
Zalijte vývarem, přidejte porce ryby, přikryjte a duste 15 minut. Podávejte např. se zelným salátem a plátkem citrónu.