ryby-prazma

Hejk

Štikozubec obecný zvaný též hejk nebo mořská štika, je dravá ryba z čeledi štikozubcovitých, která žije v severovýchodním Atlantiku, Středozemním a Černém moři. Má chutné, málo tučné bílé maso, hodí se na pečení a má málo kostí.

V naší nabídce máme velikosti: 500 – 1000gr, 1000 – 2000gr

CENA: od 429,- / kg

objednat


 

Dušený hejk

 
Ingredience:

  • 500 g filetu z hejka
  • 1ks pórku, svazek kopru
  • lžice citronové šťávy
  • lžíce másla, zeleninový vývar
  • sůl, citrón
 
Postup přípravy
Filet z hejka pokapejte citronovou šťávou, posypte pepřem a solí. Nechte v chladu 1 hodinu. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte očištěný na kolečka nakrájený pórek a duste 5 minut.
Zalijte vývarem, přidejte porce ryby, přikryjte a duste 15 minut. Podávejte např. se zelným salátem a plátkem citrónu.

Přihlašte se k odběru newsletteru, ať víte o novinkách a akcích!