Skip to main content

Chobotnice na grilu se zeleninou

Kategorie:

Ingredience

  • 1 kg chobotnice
  • 1 větší citron
  • olivový olej
  • cuketa
  • lilek
  • cherry rajčata
  • nové brambory
  • žampiony
  • česnek
  • tymián
  • čerstvé bylinky
  • sůl

Postup přípravy

Chobotnici dejte na 1/2 dne do mrazáku, nebo ji před vařením naklepejte paličkou. Do velkého hrnce (ideálně papiňáku) vložte naklepanou chobotnici, vodu tak, aby byla celá chobotnice ponořená, osolte, přidejte citrón nakrájený na měsíčky, tymián a cca 30–40 minut vařte. Pokud nemáte papiňák, vařte dvojnásobnou dobu, aby chobotnice změkla.

Ihned po dovaření chobotnici vyjměte z vroucí vody a nechce oschnout a trochu vychladnout. Mezi tím si připravte zeleninu a brambory na grilování: cuketu a lilek nakrájejte na plátky, žampiony a brambory očistěte a nakrájejte na měsíčky. Takto připravenou zeleninu promíchejte v míse s olejem, solí a bylinkami dle vlastní chuti – doporučujeme oregano, bazalku, koriandr.

Takto připravenou zeleninu i chobotnici můžeme začit grilovat. Nakonec vše ještě jednou promíchejte v míse, aby se vám chutě smísily. Podávejte s čerstvým pečivem a domácím bylinkovým nebo česnekovým dresinkem – stačí smíchat zakysanou smetanu s trochou soli, bylinek a česneku.

Obsah košíku0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu