Fish and chips
Kategorie: Recepty
Ingredience
- 1 kg filety tresky
- brambory
- olej, sůl
- 200 g hladké mouky
- 1 lžíce cukru
- 4 lžíce světlého piva
- 2 žloutky
- 6 lžic vody
- 6 lžic mléka
- 2 bílky
Postup přípravy
Mouku smíchejte s cukrem, přidejte pivo, sůl a žloutky. Dobře zamíchejte. Poté přidejte mléko s vodou a míchejte až je těstíčko hladké. Nechte odležet 30 min. Poté našlehejte bílky a zamíchejte do těstíčka. V takto připraveném těstíčku obalujte nasolenou rybu a smažte na rozpáleném oleji.
Tip: Pokud si chcete dělat i domácí hranolky, oloupané a nakrájené brambory před smažením namočte na pár minut do studené vody a poté je osušte utěrkou. Zbavíte tak brambory přebytečného škrobu.