Slider – Blog

Z ČERSTVÝCH RYB & PLODŮ
VYNIKAJÍCÍ RECEPTY

Fish and chips

Ingredience:

  • 1 kg filety tresky
  • brambory
  • olej, sůl

  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 4 lžíce světlého piva
  • 2 žloutky
  • 6 lžic vody
  • 6 lžic mléka
  • 2 bílky

Postup přípravy
Mouku smíchejte s cukrem, přidejte pivo, sůl a žloutky. Dobře zamíchejte. Poté přidejte mléko s vodou a míchejte až je těstíčko hladké. Nechte odležet 30 min. Poté našlehejte bilky a zamíchejte do těstíčka. V takto připraveném těstíčku obalujte nasolenou rybu a smažte na rozpáleném oleji.

Tip: Pokud si chcete dělat i domácí hranolky, oloupané a nakrájené brambory před smažením namočte na pár minut do studené vody a poté je osušte utěrkou. Zbavíte tak brambory přebytečného škrobu.