Skip to main content

Krevety na buzaru

Kategorie:

Ingredience

  • 500 g krevet
  • olivový olej
  • 2 cibule
  • 6 rajčat
  • petrželka
  • česnek
  • strouhanka
  • 2dl bílého vína

Postup přípravy

Na olivovém oleji se lehce osmahne cibule, přidají nasekaná rajčata, petrželka a česnek a trocha strouhanky. To vše se krátce povaří, dodají se vyloupané a oprané krevety, zalijí bílým vínem a trochou vody (ne příliš, jen tolik, aby byla omáčka vidět, když se hrnec nahne), osolí a opepří. Vaří se pod poklicí 10–15 minut podle velikosti krevet, nemíchá se, pouze se hrnec protřese.

Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb a samozřejmě sklenka vychlazeného bílého vína.

Obsah košíku0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu