Slider – Blog

Z ČERSTVÝCH RYB & PLODŮ
VYNIKAJÍCÍ RECEPTY

Krevety na buzaru

Ingredience:

    • 500gr krevet
    • olivový olej
    • 2 cibule
    • 6 rajčat
    • petrželka

  • česnek
  • strouhanka
  • 2dl bílého vína

Postup přípravy

Na olivovém oleji se lehce osmahne cibule, přidají nasekaná rajčata, petrželka a česnek a trocha strouhanky. To vše se krátce povaří, dodají se vyloupané a oprané krevety, zalijí bílým vínem a trochou vody (ne příliš, jen tolik, aby byla omáčka vidět, když se hrnec nahne), osolí a opepří. Vaří se pod poklicí 10 – 15 minut podle velikosti krevet, nemíchá se, pouze se hrnec protřese.

Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb a samozřejmě sklenka vychlazeného bílého vína.