Slider – Blog

Z ČERSTVÝCH RYB & PLODŮ
VYNIKAJÍCÍ RECEPTY

Pečené kalamáry s bramborem

Ingredience pro 4 osoby:

  • 500 g kalamár
  • 1500 g kvalitních českých brambor
  • 100 g panenského olivového oleje
  • 2 stroužky českého česneku
  • 100 g panenského olivového oleje

  • 1 polévková lžíce vegety (nejlépe Podravka)
  • 100 g čerstvé petrželové natě
  • Drcený černý pepř
  • Sůl

Postup přípravy

Připravíme si malé kalamáry, vyjmeme z tělíčka vnitřnosti i s chapadélky, které odkrojíme a vyčištěná na 2 cm proužky nakrájená tělíčka kalamár spolu s chapadélky smícháme s polovinou očištěných, na tenké plátky nakrájených brambor a vložíme do zapékací nádoby na jejíž dno jsme nalili polovinu olivového oleje, opepříme, posypeme vegetou, nasekaným česnekem a čerstvou petrželovou natí.

Nato rozložíme druhou polovinu nakrájených brambor, lehce osolíme a přelijeme druhou polovinou olivového oleje. Zapékací nádobu přiklopíme víkem a vložíme do rozehřáté trouby na 220°C. Pečeme okolo 45 minut. Kalamáry se zapékají přikryté, aby zůstaly bez podlévání měkké a šťavnaté.