Slider – Blog

Z ČERSTVÝCH RYB & PLODŮ
VYNIKAJÍCÍ RECEPTY

Plněné kalamáry

Ingredience:

  • 300 g kalamár
  • Česnek
  • Petržel
  • Šunka
  • Strouhanka
  • Olivový olej
  • Pepř
  • Sůl
  • Bylinky dle chuti

Postup přípravy

Z tělíček kalamár vyjmeme střevo a malou tenkou plastickou páteř, odkrojíme před očima chapadélka, osušíme. Odstraněná chapadélka, která pak drobně nakrájíme spolu s česnekem, petrželkou, několika plátky šunky, smícháme vše se strouhankou a trochou olivového oleje, ochutíme bylinkami, pepřem a solí. Touto nádivkou plníme kalamáry. Dáme na pekáč péci do předtopené trouby asi na půl hodiny (na pár lžic oleje).

Přílohou může být dušená zelenina a čerstvý zeleninový salát.