Skip to main content

Plněné kalamáry

Kategorie:

Ingredience

  • 300 g kalamár
  • česnek
  • petržel
  • šunka
  • strouhanka
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl
  • bylinky dle chuti

Postup přípravy

Z tělíček kalamár vyjmeme střevo a malou tenkou plastickou páteř, odkrojíme před očima chapadélka, osušíme. Odstraněná chapadélka, která pak drobně nakrájíme spolu s česnekem, petrželkou, několika plátky šunky, smícháme vše se strouhankou a trochou olivového oleje, ochutíme bylinkami, pepřem a solí. Touto nádivkou plníme kalamáry. Dáme na pekáč péci do předehřáté trouby asi na půl hodiny (na pár lžic oleje).

Přílohou může být dušená zelenina a čerstvý zeleninový salát.

Obsah košíku0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu