Skip to main content

Treska na špenátu

Kategorie:

Ingredience

  • 500 g filé z tresky
  • citronová šťáva
  • 500 g listového špenátu (čerstvého)
  • česnek
  • olivový olej
  • 100 g parmezánu (nebo jiného tvrdého sýra)
  • 20 g sekaných ořechů (mandle nebo vlašské)
  • 100 ml smetany

Postup přípravy

Očištěný špenát lehce podusíme. Filety osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Pečící mísu pokapeme olivovým olejem, přidáme špenát a najemno nasekaný česnek. Navrch položíme filé. Přikryté poklicí dusíme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 min. Poté vyndáme, posypeme sýrem, ořechy a zalijeme smetanou. Odkryté zapékáme ještě 10 min.

Podáváme s bramborem a sklenkou dobrého bílého vína.

Obsah košíku0
Košík je prázdný!
Pokračovat v nákupu