Treska na špenátu
Kategorie: Recepty
Ingredience
- 500 g filé z tresky
- citronová šťáva
- 500 g listového špenátu (čerstvého)
- česnek
- olivový olej
- 100 g parmezánu (nebo jiného tvrdého sýra)
- 20 g sekaných ořechů (mandle nebo vlašské)
- 100 ml smetany
Postup přípravy
Očištěný špenát lehce podusíme. Filety osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Pečící mísu pokapeme olivovým olejem, přidáme špenát a najemno nasekaný česnek. Navrch položíme filé. Přikryté poklicí dusíme v troubě předehřáté na 200°C asi 20 min. Poté vyndáme, posypeme sýrem, ořechy a zalijeme smetanou. Odkryté zapékáme ještě 10 min.
Podáváme s bramborem a sklenkou dobrého bílého vína.